Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, March 23, 2012

Tinaina woog op het moment van schrijven 74.30 kg (bmi: 29.39).

Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een kilometer. Deze week is nog niet voorbij en er is al bijna 2 kilo af. Dat is wel wat geflatteerd, want eigenlijk was mijn begingewicht een uitschieter na 2 dagen uitschieten, maar het gaat nu heel netjes, met een paar onsjes per dag. Dat zal wel niet zo blijven, ik weet het, dat is het begin, maar het is in elk geval motiverend.
Ik probeer per dag niet (ver) boven de 1800 kcal uit te komen, wat me ruimte geeft voor genoeg eten en ook nog wat snoeperijtjes. Die kan en wil ik mezelf niet ontzeggen. Heb ook niet zo'n enorme trek gehad 's avonds (en met buikpijn van de trek in bed!) zoals bij mijn eerdere 2 afvalprojecten. Wel opvallend, want ook toen beperkte ik mijn kcal met niet meer dan 200-250 per dag. Ik eet wel wat gezonder, vooral minder snacks en bv. meer vezels. Een ander heel belangrijk verschil is natuurlijk dat ik nu ook sport.
Dat bevalt me zo goed, zoals ik al zei, ik heb echt het gevoel dat ik mijn lichaam aan het terugkrijgen ben, na 15 jaar 'vergeten'! Gisteren merkte ik bij een fietssprintje dat mijn conditie echt al een beetje beter aan het worden is. Ik word ook al minder paars in de loop van de circuittraining en kan zowaar bij sommige oefeningen al extra gewichten pakken.
Het hardlopen (als warming up voor de circuittraining) blijft alleen wel een crime... mijn knieën willen het niet, en ik ga dan steeds langzamer. Vreemd genoeg lukt touwtjespringen wel zonder pijn.

Als ik de uitschieter van zondag even niet meetel en uitga van ongeveer 75 kilo als startgewicht, dan ben ik nu deze week 0.7 kilo afgevallen. Dat kan wel kloppen en dat is heel mooi voor een eerste week.

Laatst las ik ergens dat het je lichaam ongeveer 3 maanden kost, bij een substantiële verandering, om zich volledig aan te passen. Ik weet niet of dat hout snijdt, maar er lijkt wel iets in te zitten. Stoppen met roken, anders eten, anders bewegen, specifieke oefeningen doen of zelfs verhuizen... je moet tijdenlang bewust blijven en opletten dat je niet n gewoontes vervalt. Het kost allemaal veel tijd voordat het vertrouwd voelt ipv vreemd.

March 23, 2012 om 05:24
Wat trouwens wel frustrerend en helemaaaal niet motiverend is, is dat mijn BMR met het aantal onsjes eraf óók omlaag gaat. Doordat ik afval moet ik dus nog minder gaan eten! In deze 5 dagen alleen ben ik al 25 kcal omlaag gegaan! Als je zo doorrekent moet ik voortaan altijd kcal-beperkt blijven eten, na het bereiken van m'n streefgewicht. Ik weet wel dat ze dat altijd zeggen, dat je levenslang moet blijven opletten en je eetgewoontes permanent moet veranderen, maar dat maakt het niet echt een project meer en een stuk omvangrijker om te bevatten. Nog meer reden om vooral te blijven sporten, om m'n BMR op te jagen.
Het is dat ik geen zin heb om per dag de activiteiten apart in te gaan voeren, maar met een week van 3 keer circuittraining (5 tot 600 kcal per keer) en een aantal keren fietsen op sprinttempo de heuvels op (tja, Limburg hè) moet ik toch op meer dan 1999 kcal basisverbruik zitten lijkt me...
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan